Kategorier
Böcker

29 sidor mot stress (2010)

Jag har skrivit en bok till dig som lider av stress och utmattning, eller oro och nedstämdhet kopplat till stress. Du har säkert redan försökt att bli av med dina problem – i den här lilla boken ger jag dig ett nytt alternativ, ett alternativ som jag vet fungerar för de stressade människor jag möter i mitt arbete som psykolog på Stressmottagningen.

Jag tror inte att du har något problem med förståndet, och det är därför inte det som ska utvecklas i den här boken. Jag har istället samlat ihop övningar som ger dig nya erfarenheter som du kan ha nytta av. Så låt inte förståndet styra, utan gör övningarna och låt dina nya erfarenheter av vad som fungerar och inte fungerar vägleda dig.

Boken bygger på den tredje vågens kognitiva beteendeterapi och en metod som heter ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Hjärnan är inte till för vårt välbefinnande, den är till för vår överlevnad. För att må bra måste man använda andra verktyg. Här får man lära sig att hantera inre problem på ett nytt sätt. Man får veta att man inte är ett med sina tankar, att enkla knep kan hjälpa till att lösa jobbiga situationer och att man mår bäst om man unnar sig att stanna kvar i nuet.

Bonusmaterial

Sök efter dagböcker, övningar mm till boken genom att klicka på Bonusmaterial  i menyn till här ovan.

Skaffa boken

Låna boken på ditt bibliotek eller köp den, e-boken eller ljudboken hos din bokhandlare eller internetbokhandlarna Adlibris eller Bokus. Du kan också läsa den som e-bok eller lyssna på mig när jag läser den som ljudbok på streamingtjänster som StorytelBookbeat och Nextory (om du inte redan har ett abonnemang låter de alla prova gratis i två veckor).

Vet du inte vilken av mina böcker du vill börja med, så börja med den här – 29 sidor mot stress.

Kerstin Jeding, 29 sidor mot stress, Albert Bonniers Förlag 2010
ISBN: 978-91-0-012523-3