Kategorier
Böcker

29 sidor mot oro (2010)

Den här lilla boken är till dig som oroar dig och tänker många oroliga tankar. Så många att du anar – eller vet – att det hindrar dig från att leva det liv du vill leva.

Tankarna kanske gör det svårt att koppla av, stör din sömn, ger dig spänningar, värk eller hjärtklappning och inte minst kanske de skapar rädsla, nedstämdhet och andra olustkänslor.

I boken visar jag dig ett sätt att hantera dina tankar på. Det är kortfattat och texten kan du läsa på mindre än en halvtimme. Det innebär inte att du har lärt dig att hantera alla dina oroliga tankar om en halvtimme – men att du inte behöver lägga särskilt mycket tid på att läsa utan, hoppas jag, på att öva det som föreslås.

Boken bygger på den tredje vågens kognitiva beteendeterapi och en metod som heter ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Alla oroar sig, det är allmänmänskligt. Men det är också särskilt utmärkande för ångest- och depressionstillstånd. I den här boken får man lära sig att kopplingen mellan tankar och beteende är svagare än man tror, hur grubbel- och ältandekedjorna kan brytas och att det går att lära sig att hantera alla tankar, negativa som positiva, som oavbrutet strömmar genom vårt medvetande.

Bonusmaterial

Sök efter dagböcker, övningar mm till boken genom att klicka på Bonusmaterial  i menyn ovan

Skaffa boken

Låna boken på ditt bibliotek eller köp den, e-boken eller ljudboken hos din bokhandlare eller internetbokhandlarna Adlibris eller Bokus.

Du kan också läsa den som e-bok eller lyssna på mig när jag läser den som ljudbok på streamingtjänster som Storytel, Bookbeat och Nextory (om du inte redan har ett abonnemang låter de alla prova gratis i två veckor).

Vet du inte vilken av mina böcker du vill börja med? Börja med 29 sidor mot stress.

Kerstin Jeding, 29 sidor mot oro, Albert Bonniers Förlag 2010
ISBN: 978-91-0-012534-9